ארכיון חודש פברואר 2014

החלטת בן גוריון לפרק את הפלוגות הדתיות ב- 1948

 פתח את הדיון: 

מדור: מלחמת העצמאות תגובות: תגובה ראשונה

חברים שלום,

אני מחפש מידע על הנושא.

1. האם התקבלה החלטה ב- 1948 של בן גוריון או המטה הכללי לפרק את המסגרות הדתיות (במקור פלוגות דתיות של ההגנה ששולבו בחטיבות הלוחמות)?

2. אם התקבלה החלטה – מתי ובאיזה נסיבות?

תודה

סיימון תמיר

קרא עוד

1954 – פזיזות שסופה טרגדיה

 פתח את הדיון: 

מדור: כללי תגובות: תגובה ראשונה

פרשת לבון ועסק הביש

שנת 1954 הינה אחת השנים הסוערות שעברו על מדינת ישראל, למרות שלא נתקבעה ככזו בזיכרון הציבורי. בחודש דצמבר, 1953 מתפטר האב המייסד של המדינה הצעירה, דוד בן גוריון מתפקידו הכפול כראש ממשלה ושר הביטחון. כמחליפיו מתמנים משה שרת כראש הממשלה ופנחס לבון כשר ביטחון. בטרם עזב הזקן את תפקידו, השאיר למחליפו כשר ביטחון ירושה. ביומו האחרון בתפקיד (7 בדצמבר, 1953) הוא ממנה את משה דיין לרמטכ”ל.

בחודש מרץ 1954 מתמנה בנימין גיבלי לתפקיד ראש אמ”ן ובכך משלים את השילוש הבע...

קרא עוד

המתקפה המשוריינת המצרית ב-14 באוקטובר

 פתח את הדיון: 

מדור: יום כיפור תגובות: תגובה ראשונה

Image1465465414

הפעולה הצבאית המצרית היחידה במהלך מלחמת יום-הכיפורים, שיש בה, אולי, להצביע על כוונה  כלשהי לפתח את  תוכנית המתקפה, ולהרחיבה אל עבר היעדים האופרטיביים בעומק החזית, אל מעבר לקו  12-8 הק”מ – עומקם  המתוכנן של ראשי-הגשר הדיביזיוניים – היא ההתקפה המשוריינת שנערכה ב-14 באוקטובר. התקפה זו, מעצם ניסיונה המהוסס לחרוג מקווי המשימה המתוכננת, הינה ההוכחה המשמעותית ביותר במהלכי המלחמה, לתפישת המלחמה הכוללת המוגבלת בממדיה.

המצ...

קרא עוד

“חמוטל” ו”מכשיר” לא בידינו – קרבות “חמוטל” ו”מכשיר” במלחמת יום הכיפורים – פרק א’

 פתח את הדיון: 

מדור: יום כיפור תגובות: 5 תגובה

2454241474541

“חמוטל” ו”מכשיר” לא בידינו  –

קרבות “חמוטל” ו”מכשיר”

במסגרת קרבות הבלימה

במלחמת יום הכיפורים

8.10.73 – 10.10.73

אצלי זה התחיל משאלה שאני כבר הולך איתה 40 שנה – איך קרה ומה גרם לכך שאנחנו, חבורת ‘פרים צעירים’ שהחשש העיקרי והיחיד שלהם היה שיחמיצו את המלחמה, ב-8.10...

קרא עוד

חשיבה מחוץ לקופסא

 פתח את הדיון: 

מדור: יום כיפורכללי תגובות: 6 תגובה

תעלת סואץ

הדיונים שמתקיימים לאורך שנים בציבוריות הישראלית, בפורומים השונים, וגם כאן בבמה שהקמנו לא מזמן, דנים כולם בטקטיקה של המלחמה, מנסים לנתח כול יום קרבות, איזו חטיבה הגיעה לחזית, היכן התחילה לחימתה, ומה קרה לה בהמשך והרזולוציות משתנות מרמת האוגדה עד לרמת החייל הבודד (ראה ספרו של מעוזיה סגל:”עדויות מגובה החול”).

כול הספרים הרבים – אני מניח שיש יותר מ 100 כותרים רק למלחמה הזו – מנתחים את המהלכים, את הסיבות, את המודיעין, חיל האויר, שריון, חי”ר ומה לא, הספרים מתבססים על הקלטות הקשר, על יומני הקרבות, על ...

קרא עוד